Prajitura turnata cu mere

de MonaMimi in Prajituri, 16 Dec 2013 | 7518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri de ulei
  • 18 linguri de lapte
  • 2 plicuri praf de copt
  • 22 linguri de faina
  • 8 bucati mere
  • 6 linguri zahar
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
  • caja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Merele se dau prin razatoarea cu gauri mari se adauga zaharul si se calesc la foc mic pana scade sucul lasat de ele se ia de pe foc si se adauga scortisoara dupa gust si coaja de lamaie,se lasa la racit.

blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul adaugam uleiul in fir subtire si amestecam bine adaugam faina cernuta cu praful de copt alternand cu laptele amestecam pana la omogenizare aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de clatite. Intr-o tava de 25/30  tapetata cu hartie de copt punem jumatate din aluat il punem in cuptorul preincalzit pentru 10 minute, apoi peste el punem merele racite si peste mere restul de aluat dam la cuptor pentru 30 minute.Pudram cu  zahar pudra vanilat cand este rece prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu visine